Pratik tatlılar listesinin başında gelen, kurtarıcı sütlü tatlılardan bir tanesi daha. Gerçek
tavuk göğsü tatlısı kadar lezzetli olmasa da misafirlerinize ikram ettiğinizde mutlaka tarifi istenilecek tatlılardan bir tanesi.
Malzemeler :
- 3 kahve fincanı un
- 3 kahve fincanı şeker
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
- 50 gram tereyağı
- Rulo yaparken süslemek için hindistan cevizi
- 1 su bardağı ince dövülmüş ceviz.
Yapılışı :
- Un, şeker, vanilya ve sütü bir tencereye koyun.
- Bütün malzemeleri ocakta kaynayana kadar karıştırın ve karışım muhallebi kıvamına geldiğinde tereyağı ilave edin.
- Ocağı kapattıktan sonra muhallebiyi biraz soğumaya bırakın.
- Muhallebi hafif soğuduktan sonra bir mikser yardımı ile iyice çırpın. Bu sayede içerisinde kalan topaklarda erimiş olacaktır.
- Büyük bir fırın tepsisi alın ve fırın tepsisinin tamamı kapanacak şekilde yağlı kağıt serin.
- Yağlı kağıdın üzerine hindistan cevizini dökün.
- Muhallebiyi hindistan cevizi serpiştirdiğiniz fırın tepsisine eşit bir biçimde dökün.
- İnce dövülmüş cevizi muhallebinizin üzerine dökün ve yağlı kağıt yardımı ile muhallebinizi rulo haline getirin.
- Servise kadar buzdolabında bekletin.
- Afiyet olsun.
0 yorum:
Post a Comment