Malzemeler :
1 litre süt9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
2 paket burçak bisküvi
125 gram margarin
Yapılışı :
- Bir tencerinin içine irmik, şeker, süt ve vanilyayı ekleyin.
- Orta ateşte karışım kaynayıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
- Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve margarini ilave edin.
- Margarin eriyene kader kısık ateşte karıştırmaya devam edin.
- Margarin eridikten sonra altını kapatın ve ılımasını bekleyin.
- Muhallebi soğurken rondo yardımı ile burçak bisküvileri un haline getirin.
- Karışım soğuduktan sonra bir mikser yardımı ile iyice karıştırın.
- Daha sonra kare borcama muhallebinin yarısını dökün.
- Yarısını döktükten sonra rondodan geçirip un haline getirdiğiniz bisküvileri borcamda bulunan tatlının üzerine eşit bir şekilde dağıtın.
- En son ayırmış olduğumuz yarım muhallebiyi bisküvilerin üzerine dökün.
- Buzdolabına koyup soğutun ve soğuduktan sonra servis yapın.
- Dilerseniz üzerini tarçın ve hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
0 yorum:
Post a Comment