Ana Sayfa » , , » Islak Kek (Browni) tarifi

Islak Kek (Browni) tarifi

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Tuesday, 18 December 2012 | 11:57

İhtiyacınız olan malzemeler

  • 4 yumurta, 
  • 1 su bardağı şeker,
  • 1 su bardağından biraz az zeytinyağı,
  • 1 su bardağı süt, 
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • 2 yemek kaşığı kakao,
  • Aldığı kadar un 

lezzetli,çok pratik bir tatlı

Sos için gerekli malzemeler;

  • 1,5 su bardağı süt,
  • 1 su bardağı şeker,
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı,
  • 1 yemek kaşığı kakao

Yapılışı

İlk önce 4 yumurtayı ve bir bardak şekeri çırpmaya başlayın. Karışım köpürdükten sonra zeytinyağı ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. Daha sonra kabartma tozu, vanilya, kakao ve unu ( kek kıvamından biraz daha cıvık bir kıvam elde edilecek) ekleyip malzemeleri iyice karıştırın ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45 dakika kadar pişirin. 

Sosun hazırlanışı;

Kekimiz pişerken, bir kapta sos için gerekli olan bütün malzemeleri karıştırın ve şeker eriyene kadar ocakta karışımı ısıtın. Kek fırından çıktıktan 10 dakika sonra sosu kekin üzerine dökün. Afiyet olsun.....

Benden size tavsiye, eğer kekim çok soslu olmasın istiyorsanız sos için kullanılan süt miktarını bir su bardağı ile sınırlayın. Arzu ederseniz servis sırasında üzerine hindistan cevizi veya fındık, fıstık ekleyebilirsiniz. 


0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..