Kinoalı Kabak Dolması Tarifi

Yazar Gökhan Asan on Friday, 23 October 2015 | 14:19

kinoa tarifleri
tek kelimeyle nefis!
Geçen hafta kinoanın faydalarından bahsetmiştik. Mutfaklarınızda pirinç ve bulgurun alternatifi olarak çok rahat kullanabileceğiniz kinoa ile bugün kabak dolması yapmaya ne dersiniz? Kinoa ile yapılan yemek tariflerinden bir tanesi olan ve diyet yemeği olarakta kullanabileceğiniz kinoalı kabak dolmasının yapılışına hep birlikte bakalım.

Kinoalı Kabak Dolması Tarifi :

Malzemeler :

  1. 4 adet orta boy kabak
  2. 150 gram orta yağlı kıyma
  3. 1 çay bardağı kinoa
  4. 1 adet orta boy kuru soğan
  5. 1 adet domates
  6. 1'er yemek kaşığı domates ve biber salçası
  7. Bir tutam maydanoz
  8. Tuz ve karabiber

Yapılışı :

  1. İlk önce kabakları ortadan ikiye ayıralım ve içlerini güzelce oyalım. Oyma işlemi sırasında dikkat etmemiz gereken konu, kabakların diplerini delmeden oymaya çalışmaktır.
  2. Dolmanın içine koyacağımız malzemeleri bir kapta karıştıralım. Kinoayı daha önceki yazımızda belirttiğimiz gibi yarım saat önceden ıslatın ve acı suyu çıkana kadar yıkayın.
  3. İçlerini oymuş olduğumuz kabakların içine harcı dolduralım ve tencereye dizelim.
  4. Salçaları bir kaseye koyalım ve su ile inceltelim.
  5. Tencereye salçalı suyu da ekleyelim ve yemeğimizi iç harcı yumuşayana kadar pişirelim.
  6. Afiyet olsun :)

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..