The Atticus Institute (2015)

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Saturday 14 March 2015 | 10:32

The Atticus Institute (2015) Filmin Konusu 

Dr. Henry West, The Atticus ismini koyduğu, bir nevi bilim merkezini 1970'lerin başında kurar ve tek amacı  olağanüstü yetenekleri olan insanları bu enstitüde incelemek ve yeteneklerini doğrulamaktır. Hastaları arasında görülmeyen şeyleri görebilenler de var, telekinetik becerileri sayesinde cisimleri hareket ettirenler de.

Dr. Henry ve ekibi, Judith Winstead adlı hastayı kabul ettikleri anda, filmdeki gerilim de yavaş yavaş yukarı çıkmaya başlıyor. Şeytani bir gücün etkisi altında olan Judith, kontrol edilemeyen bir dizi olağanüstü yeteneğe sahiptir.

Aslında baştan sona hayal ürünü olan bir konunun ve karakterlerin tasvir edildiği bu film, gerçek bir belgeselmiş gibi lanse ediliyor ve bu da genel olarak filme daha korkunç bir atmosfer kazandırıyor.
Film boyunca birilerinin ortaya çıkıp, belli başlı olaylar hakkında yorum yapması ve bu yorumları çeşitli video ve resimlerle desteklenmesi, filme ayrı bir hava katmış. Bir de oyunculuklar harika, herkes elinden gelenin en iyisini yapmış. Özellikle Judith karakterinin, günden güne sertleşen tavırları, ve korkunç ruh hali, etrafındaki insanların çaresizliği ve sinirlerin gerildiği o anlar unutulmaz!

Şimdi ben bu filmi izlesem mi diye soranlara kısa bir cevap vermek istiyorum, korku filmlerinin birbirini tekrarladığı bu dönemde, bir yönetmen  oldukça farklı bir filmle karşımıza çıkmış, bu film izlenir.

Film ile söyleyebileceğim tek kötü şey, bana göre çok keskin biten sonu, daha güzel bir son bu filmi uçururdu........

The Atticus Institute (2015) orjinal fragman


0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..