Ana Sayfa » , , , » Kaygana Tarifi, Karadeniz Klasiği

Kaygana Tarifi, Karadeniz Klasiği

Yazar Gökhan Asan on Monday, 19 January 2015 | 04:35

Türk mutfağı, dünya mutfağında çok önemli bir yere sahiptir. Karadeniz mutfağı ise Türk mutfağının en zengin yemek kültürünü oluşturan mutfaklarından bir tanesidir. Bu zengin mutfak yemeklerinden bir tanesi de kaygana. Yapımı basit ve lezzeti ise muhteşem kaygana tarifi :

Malzemeler :

  1. 3 adet yumurta                                     
  2. 1 çay bardağı süt
  3. 1 çay bardağı un
  4. Yarım tatlı kaşığı karabiber
  5. Yarım çay kaşığı tuz
  6. Yarım çay kaşığı pul biber
  7. 1 çorba kaşığı tereyağ
  8. 5 dal yeşil soğan
Nefis bir Karadeniz klasiği!

Yapılışı :

  1. Derin bir kaba yumurtaları alın ve çırpın.
  2. Sütü ve unu karıştıra karıştıra ekleyin.
  3. Yeşil soğanları, baharatları ve tuzu ekleyerek iyice karıştırın.
  4. Bir tavayı iyice kızdırın ve tereyağını eritin.
  5. Karışımı tavaya dökün ve on dakika sonra diğer tarafını çevirin.
  6. Piştikten sonra sıcak sıcak servis yapın.
  7. Afiyet olsun.
Not: Dilerseniz karışımın içerisine hamsi, rendelenmiş kabak, patates, mantar ya da maydanozlu peynir gibi seçeneklerden birini seçerek çeşitlendirebilirsiniz.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..