Ana Sayfa » , , , , » Şarj Yüzdenizi Hafife Almayın

Şarj Yüzdenizi Hafife Almayın

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Wednesday 10 December 2014 | 01:30

iOS cihazlarınızda kayıtlı halde bulunan kişisel bilgilerinizin gizliliğine önem veriyorsanız, cihazınızda kilit kullanmanız tavsiye edilir. Bu bir çeşit şifreleme sistemidir, bir çoğunuz bunu bilir ama bilmediğiniz bir şey bir çok arkadaşınız, bir kere ağzınızdan çıkan veya tesadüfen gördükleri kodlama veya işaretleme şeklindeki kilit uygulamasını ömürleri boyunca unutmazlar, siz de çok umursamazsınız. İşte bu noktada sizlere değişik bir uygulamadan aslına bakarsanız tweak'den bahsetmek istiyorum.

Battery Passcode Tweak 

Bu tweak sayesinde kilit sisteminde kullandığınız sayısal değerler, cihazınızda kalan pil ömrünün yüzdesi hesaba alınarak sürekli değişiyor. Demek istediğim pil ömrü %45 olan bir cihazda kilit verisi 0-0-4-5 olarak değişiyor. Biraz şarj ettiniz ve değer %60’a çıktı, işte o zaman şifreniz 0-0-6-0 olarak değişiyor. Yalnız küçük bir hatırlatma pil seviyeniz %100’ü gösteriyor ise, cihazı açmak için 0-0-9-9 sayılarını tuşlamanız gerekmektedir.

Bu Tweak’i cihazıma nasıl kurarım? Cydia içerisinde bir arama butonu mevcut, bunu kullanarak Battery Passcode tweak’ini indirin. Ayarlar sekmesininden tweak ayarlarını bulun ve giriş yapın. Burada bir sekme gözünüze çarpacak, “Use Original Passcode”, bunu etkinleştirin, bu sayede kendi koymuş olduğunuz şifreniz ile de giriş yapabilmeniz mümkün oluyor. Bütün bunlardan sonra “respring” tuşuna basın ve cihazın ön belleğinin kendine gelmesini bekleyin. Hayırlı olsun, cihazınız bataryasının yüzdesini kullanmaya hazır.

Tweak Nedir? 

Tweak aslında birçoklarının yeni yeni ısınmaya başladığı bir kavram, kısaca anlatmak gerekirse her tweak kendi başına bir araçtır ve bu araçlar sayesinde Apple, iOS sisteminde neyi kısıtlıyorsa siz onun üzerine gidebiliyorsunuz. Yani bu araçları Apple'ın yasal, yetkili mağazalarından satın alamazsınız. Cihazınızda yukarıda da bahsettiğim Cydia uygulamasının hazır olması gereklidir. iOS sisteminin sınırlarını zorlamak istiyorsanız, bu uygulamayı indirin ve birbirinden farklı tweak'leri kullanmaya başlayın derim.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..