Shooting Dogs (2005)

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Friday 29 August 2014 | 02:11

Shooting Dogs (Köpekleri Vurmak) Filmin Konusu; 

1994 Nisan ayında, dünya Rwanda'da yaşanan bir insanlık dramına şahit oldu. Rwanda'nın Hutu kabilesine mensup başbakanının uçağı Tutsi'liler tarafından düşürülmüştü.O andan itibaren Hutular, gördükleri her bir Tutsi'yi kadın erkek, genç yaşlı ayırt etmeden katletmeye başlar.

İşte tam da bu nokta da Katolik bir rahip ve idealist bir İngilizce öğretmeni kendilerini olayların tam ortasında bulurlar. Gerçek bir olaydan esinlenilen filmde, bu iki karakter kendilerini bir seçim yapmak zorunda bulurlar, ya Tutsi'lerle birlikte kalıp soykırımın bir parçası olacaklar, ya da önlerine çıkan fırsatı değerlendirip, kaçıp kurtulacaklar.

Bana sorarsanız filmdeki en iyi sahnelerden biri
Rwanda'da meydana gelen soykırımın büyüklüğünü anlatabilmek için sizlere bir kaç rakam. Hutu kabilesinden de kayıpların olduğu bu 100 gün süren soykırım boyunca yaklaşık 500.000-1.000.000 Rwanda'lı katledildi, bu da ülke nüfusunun yaklaşık %20'sine, toplam Tutsi nüfusunun ise %70'ine denk gelmektedir. Soykırım 'Akazu' adı verilen, kendilerine politikanın üst basamaklarında yer edinmiş bir grup tarafından planlanmıştır.

Shooting Dogs ( Köpekleri Vurmak) 2005 Film Detaylar

IMDb: 7,7/10
Süre: 115 dakika
Tür: Dram/Tarih/Savaş
Oyuncular: John Hurt, Hugh Dancy, Dominique Horwitz

Köpekleri Vurmak (2005) fragman;

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..