Meyveli Crumble (Krambıl) Tarifi

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Thursday 26 June 2014 | 11:46

Yaz için hazırlayabileceğiniz nefis ve hafif bir tatlı tarifi. Üstelik istediğiniz yaz meyvesi ile kremasını süsleyebilirsiniz.

Malzemeler :

  1. 250 gram un
  2. 250 gram krema
  3. 2 adet yumurta akı
  4. 100 gram şeker
  5. 3-4 adet yulaflı bisküvi 
  6. 100 gram krem beyaz peynir
  7. 100 gram ceviz
  8. 1 tatlı kaşığı tarçın
  9. 150 gram tereyağ (küpler halinde doğranmış)
  10. 1 adet şeftali ( meyveyi isterseniz değiştirebilirsiniz )
  11. Yarım su bardağı şeker ( krema için )
  12. 1 adet limon suyu
Nefis, hafif bir tatlı

Yapılışı :

  1. Tereyağ ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  2. Bu sırada cevizi ocakta pembeleşene kadar kavurun.
  3. Unu karıştırma kabına koyun ve tarçını ekleyin.
  4. Pembeleşen cevizi ve bisküvileri rondoda incecik olana kadar ezin ve krema haline gelen karışımın içine atın.
  5. Krema haline gelen malzemeleri unla ekleyin.
  6. Un ile birleşen malzemeleri tahta kaşık yardımı ile karıştırın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyun.
  7. 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.

Kremanın Hazırlanışı :

  1. Yumurta aklarını şeker ile çırpın.
  2. Ayrı bir kabın içerisine kremayı koyun ve çırpın.
  3. Krema iyice kabarınca krem beyaz peyniri ekleyin.
  4. Krema kabardıktan sonra krem peyniri ve limon suyunu ekleyin ve çırpın.
  5. Yumurta akı ve şekerleri karıştırarak elde etmiş olduğunuz krema ile diğer kremalı malzemeleri birbirine ekleyin.
  6. Bir spatula yardımı ile karıştırın ve kremanın donması için buzluğa koyun.
  7. Şeftalilerin kabuğunu soyun ve küp küp doğrayın. Kremaya eklemeden önce şeftalinin sularını süzün.
  8. Fırında pişen hamuru çıkartın ve soğumaya bırakın.
  9. Donan kremayı alın ve meyveler ile birleştirin.
  10. Bir borcamın altına hazırlanmış olan crumble hamurunun bir kısmını koyun.
  11. Ortasına eşit bir biçimde yayarak kremalı harçtan ekleyin.
  12. En üste ise kalan crumble hamurunu koyun.
  13. Tatlınızı 3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra hazır hale gelecektir.
  14. Afiyet olsun.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..