Milli Gururumuz Samur

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Sunday 9 February 2014 | 11:32

Milli gururumuz "Samur"
Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterine 2011 yılında "Samur" isminde bir araç katıldı. Onu çok özel kılan şey, aracın Türk mühendislerinin uğraşları sonucu, milli imkanlarımız seferber edilerek yapılmış olması. Yani anlayacağınız "Samur", milletçe gurur duymamız gereken bir mühendislik harikası.

Hem karada, hem de suda işlev görebilen bu araç, sırtına aldığı tanklarla bile yoluna devam edebiliyor. Bu "seyyar yüzücü hücum köprü aracı" herhangi bir zırhlı aracın geçemeyeceği derinlikteki ve akıntıdaki nehirlerin üzerinden, hız kesmeden yoluna devam edebiliyor. Gerek duyulduğunda seyyar bir köprüye dönüşebilen bu araç, sırtındaki yükleri de hesaba katarsanız bir feribot gibi de çalışabilme özelliğine sahip. Bir kaç tane "Samur" yan yana geldiğinde uzunca bir köprü oluşturabiliyor ve bu da su engelliyle karşılaşan ordulara müthiş bir kolaylık anlamına geliyor.

Bu arada her bir araç 13 metre uzunluğunda ve 36 ton ağırlığa sahip. Aracın özellikleri saymakla bitmiyor, öncelikle şunu söylemeliyim bu aracın dünyada eşi benzeri yok. Bu da şu an için bütün dünyanın gözü bizim üzerimizde demek.

Aracın sürücü bölmesi her türlü biyolojik, kimyasal, nükleer ve bunun gibi bir çok saldırı tipine karşı koruma özelliğine sahip ve camlar kurşun geçirmez. Bunun yanında gece görüş kameraları, göz gözü görmediği anlarda bile ciddi bir görüş avantajı sağlamakta.

Üzerindekilere rağmen hız kesmiyor.....
Dışa bağımlılığı azaltan, savaş ve barış anlarında bize avantaj sağlayan, milli sermayenin ve kendi irademizin kullanıldığı, bu ve buna benzer araç gereçleri üretebilen Türk Mühendislerine ne kadar teşekkür etsek azdır. Ellerinize sağlık.....

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..