Pırasalı Börek Tarifi

Yazar Gökhan Asan on Saturday, 11 January 2014 | 12:32

Kış sebzelerinden biri olan pırasayı eminim böreğin içinde çok seveceksiniz. Üstelik farklı tarifler listesine ekleyebileceğiniz çok kolay bir börek tarifi..
Nefis!!!!!

Pırasalı börek yapılışı :

Malzemeler :                                    

  1. Yarım kilo yufka
  2. Yarım kilo pırasa
  3. 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  4. 1 tatlı kaşığı salça
  5. 1 adet yumurta
  6. 1 su bardağı yoğurt
  7. 1 su bardağından biraz daha az sıvıyağ
  8. Tuz, karabiber

Yapılışı :

  1. İlk önce pırasaları ince ince doğrayın.
  2. Daha sonra 1 çorba kaşığı sıvıyağı koyduğunuz tavaya pırasaları ve soğanları ekleyin ve soteleyin.
  3. Kısık ateşte pırasalar suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin.
  4. Pırsalar suyunu çektikten sonra iç harcımız hazır demektir.
  5. Ayrı bir kapta yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı çırpalım.
  6. 1. yufkayı düz bir zemine koyalım, içerisine yoğurtlu harçtan sürelim ve ortadan ikiye keselim.
  7. Her bir yarımın içerisinde pırasalı harçtan koyup, yufka parçalarını uzunlamasına saralım. Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayalım.
  8. Yuvarlak fırın borcamının altını yağlayalım. Yufka yarımlarını en ortadan başlayarak birbirini takip eden rulolar olarak borcama dizelim.
  9. Kalan yoğurtlu sosu böreklerin üzerine sürelim ve isteğe bağlı olarak çörek otu serpelim.
  10. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında böreğimizin üzeri kıpkırmızı olana kadar pişirelim.
  11. Afiyet olsun...

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..