Facebook Virüsleri

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Friday 27 December 2013 | 03:58

Dikkat! Facebook hesabınız risk altında olabilir!
Facebook üzerinde dolaşan virüsler epeydir var ama son zamanlarda artık bu durum tahammül sınırını aştı. Hemen hemen her gün yeni bir kişi muhtemelen sizleri de sözde katıldığı bir programa ait bir videoyu izlemeye ve mümkünse oy vermeye davet ediyordur. Sizden tıklamanız istenen linke tıkladığınız anda, zararlı kodlar hesabınıza giriş yapacaktır ve sonrasında siz de, farkında olmadan onlarca kişiye bu gibi mesajlar atmaya başlayacaksınız.

Aslına bakarsanız bu sıralar facebook virüsleri yüklü dosyaları, normallerinden ayırmak oldukça güçleşti. Özellikle önemli olayların ardından şu video'yu canlı izleyin, en son haberler burada gibi linklere dikkat! Sizi tanıdığını iddia eden isimler, sizin içinde bulunduğunuz resimleri yollamaya başladı bile....

Facebook Hesabıma Virüs Bulaştı ise Ne Yapmalıyım?

Öncelikle Facebook şifrenizi değiştirin. Nasıl mı?
  • Facebook hesabınıza girin 
  • Hesap kısmını tıklayın ve hesap ayarlarına gelin. "Benim Hesabım" sayfası görünecektir. 
  • Şifre ifadesinin yanındaki değiştir linkini tıklayın. 3 adet kutucuk görünecektir. 
  • Eski şifreniz kısmına şu anda kullandığınız şifreyi girin 
  • Yeni şifre kısmına aklınızdaki yeni şifreyi girin 
  • Şifre onayla kısmına yeni şifrenizi girin. 
  • En son şifremi değiştir butonuna tıklayın ve işlem tamam. 

Bunun yanında; 

  • Başlat tuşuna basın ve alt kısımda açılan arama bölümüne regedit yazın. Önünüze çıkacak olan kayıt defterinden Hkey_local_machine-software > policies > google > chrome &gt, seçeneğine gidin. Açılan ekranda saçma sapan bir isme sahip bir dosya göreceksiniz, "aksakdslafhalfmanflaj" gibi. İşte bu dosya sıkıntılı, bunu hemen silin ve web tarayıcınızı baştan başlatın. Virüs ortadan kalkacaktır. Eğer virüs sisteme giriş yapmadıysa bu dosya zaten olmayacaktır unutmayın. 

Son Tavsiyem; 

Bir linke tıklamak üzereyseniz, kaynak hakkında bilgi sahibi olmanız işinize yarayacaktır. Demek istediğim fare ikonunu linkin üzerine getirin ve sol alt köşede beliren ibareye göz atın. Linkin bağlı olduğu url karşınıza gelecektir. Size tanıdık gelmeyen url'nin bağlı olduğu hiç bir linke tıklamayın. Özellile .info uzantılarını unutun gitsin derim.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..