Cep telefonu suya düşerse

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Monday 18 November 2013 | 04:09


Her şeyin bir çaresi vardır, telaş yok!

Suya düşen cep telefonu nasıl kurtarılır?

İlk yapılması gereken şey, derhal pili çıkarmak olmalıdır ki bu sayede telefonunuz kısa devre yapmasın. Ardından sim kartınızı çıkarın, çok büyük bir ihtimalle sim kartınız halen çalışmaya devam edecektir korkmayın.Yukarıdaki işlemlerden sonra kuru bir bezle telefonunuzu hızla, titiz bir şekilde kurulayın. 

Sonrasında bir elektrik süpürgesi yardımıyla cihaz içindeki nemden kurtulmaya bakın. Ne kadar hızlı hareket ederseniz, telefonun kurtulma ihtimali o kadar yüksek olacaktır unutmayın. Belki bir çoğunuza şaka gibi gelecek ama, içi tamamen pirinç dolu bir kaba atacağınız cep telefonunuzu, kabın ağzını da kapattığınız takdirde nemden tamamen kurtarabilirsiniz. Bunun için tam bir güne ihtiyacınız var......

Dikkat! 

Ne olursa olsun cihazınıza saç kurutma makinesi tutmayın. Unutmayın, saç kurutma makinesi soğuk üfürdüğünde dahi ortamın sıcaklığından daha sıcak bir hava üfürür ve bu da entegre ve lehimlere ciddi zarar verebilir. Cihazınıza pili taktığınız andan itibaren kısa devre riski vardır. Sakın sakın cihazı direk güneş ışığına maruz bırakmayın. Ha birde telefonu mikrodalga içerisinde kurutma fikri yarardan çok zarar getirecektir aklınızda olsun. 

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..