Fırında patatesli ıspanak tarifi

Yazar Gökhan Asan on Wednesday, 30 October 2013 | 10:28

Kış sebzelerinden olan ıspanak ile yapılan ve börek gibi ikram edildiği için davetlerinizde çok rahat sunabileceğiniz pratik yemek tariflerinden bir tanesi daha. Fırında patatesli ıspanak nasıl hazırlanır öğrenmek isterseniz yazıya bir göz atın...

Malzemeler : 

Nefis, pratik bir yemek
  • 1. Yarım kilo ıspanak     
  • 2 adet orta boy patates 
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 yemek kaşığı un 
  • 1 yemek kaşığı tereyağ 
  • Tuz ve karabiber 
  • Üzeri için kaşar peyniri 

 Yapımı : 

  • Yıkadığımız yarım kilo ıspanağı yemeklik doğruyoruz ve patatesleri rendeliyoruz. 
  • Az yağ koyduğumuz tavada ilk önce rendelediğimiz patatesleri kavurmaya başlıyoruz. 
  • Patatesler hafif pembeleşmeye başladığında ıspanakları ekliyoruz ve ıspanaklar ölene kadar kavurma işlemine devam ediyoruz. 
  • Diğer yandan beşamel sosumuzu hazırlamaya başlıyoruz. 
  • Tereyağını koyduğumuz tavada önce unu, kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. 
  • Un kavrulduktan sonra sütümüzü ekliyoruz. 
  • Tuz ve karabiberi de ekleyip kaynayana kadar pişiriyoruz.
  • Daha sonra bir borcama ıspanak ve patates karışımını koyuyoruz. 
  • Üzerine beşamel sosumuzu döküyoruz ve üzerini kaplayacak kadar kaşar peyniri rendeliyoruz. 
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşarlar kızarana kadar pişilir.
  • Börek gibi kesilerek ikram edilir. Afiyet olsun...

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..