Brezilya Fönü ve Kanser Riski

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Saturday 26 October 2013 | 15:03

Saçlarınız bu resimdeki gibi dümdüz olabilir
Brezilya keratin tedavisi veya diğer bir deyişle keratin tedavisi, yola gelmeyen saç tiplerini düzleştirmeye yarar. Bu uygulama Türkiye'de daha çok Brezilya Fönü olarak bilinir ve son dönemde popülaritesi inanılmaz artmıştır. Bunun bir çok nedeni var, ilk olarak uygulama sonrasında saçınızı dümdüz bir şekilde yaklaşık iki ay, bazı durumlarda daha uzun kullanabilirsiniz ve Brezilya saç düzleştirmesi bütün saç tiplerine uygulanabilir. Tabi bazı istisnalar var, örneğin ciddi anlamda sağlıksız ve yıpranmış saç tipleri bu uygulamadan muaf...........

Bu arada adından da anlaşılacağı üzere bu kalıcı fön tipi önceleri Brezilya'da uygulanmış ve sonrasında tüm Dünya'ya yayılmıştır. Keratin Saç Bakımı tedavisi genellikle şampuanla güzelce yıkanmış ve şöyle güzelce kurutulmuş saça, özel bir keratin solüsyonun uygulanmasından ibarettir. Bu solüsyon yaklaşık 20 dakika saça yedirilir ve sonrasında 230 derecelik saç düzleştirici ile güzelce preslenir.

Bu uygulama sonrasında saçınız düzleşir ve daha sağlıklı bir görünüm kazanır. Saç moleküllerinin keratinden oluştuğunu dikkate aldığınızda, saçınıza yapacağınız keratin yüklemesinin, onu daha sağlıklı kılması oldukça normal bir durum ama;

Brezilya Saç Fönü ve Kanser Riski 

Saç düzleştiricilerinde kullanılan bir içerik olan formaldehit, sözlük anlamına bakıldığında keskin kokulu, tahriş edici özelliği olan bir madde. Saçtaki kimyasal bağları ayırmak, onları tekrar yapılandırmak ve saça o arzuladığınız düzgün görüntüyü vermek, bunu aylarca sürdürebilmek için bu maddeye ihtiyacınız var. Kozmetik ürünlerde az miktarda kullanıldığında ciddi bir risk oluşturmayan bu madde, keratin karışımının içinde 230 derecelik bir saç düzleştiricinin de etkisiyle bir gaz oluşturur ve aslında esas korkmanız gereken de bu gaz oluşumudur.

Bu gaz gözlerde tahriş, hapşırma, deride kaşıntılar ve bazı alerjik reaksiyonlara yol açabilir. Yapılan araştırmalar göstermiştir ki formaldehit içermediği iddia edilen ürünlerde bile, keratin bakımı esnasında çok ciddi oranda formaldehit maddesine rastlanmıştır. İşte bu nedenden bazı keratin ürünleri Kanada'da yasaklanmıştır. Bu da bir çok üreticiye, formaldehit isminin farklı alternatiflerini kullanarak piyasaya aynı ürünü farklı yöntemlerle sunma imkanı vermiştir. Bir şekilde insanlar kandırılmaktadır (sanırım yukarıda yazdığım formaldehit maddesini içermediği halde yüksek çıkan oranlar ifadesi kafanızda şekillenmiştir, siz o madde yok diye sevinirken o madde başka bir isimle zaten hep orda).

Saç Dökülmesi 

İlk defa Brezilya fönü yaptırdığınızda çok ciddi sorun yaşamasanız da, daha sonraki uygulamalarda kaçınılmaz sondur saç dökülmesi. Bazı uç örneklerde saçın iyice zayıfladığı ve kel bölgelerin ortaya çıktığı görülmüştür. Bu duruma uygulama esnasında sıcaklığın doğru ayarlanmaması, ekipmanların yanlış kullanımı veya kimyasalların etkileri yol açabilir.

Bunun yanında kimileri bu uygulama sonrasında saçlarının 7-8 ay kadar düz kaldığını iddia etseler de, inanın tedaviden çok kısa bir süre sonra saçlardaki kırılmaların, güçsüzlüğün farkına varacaklardır. Bütün bunların yanı sıra bazılarınıza komik bile gelebilir ama bu uygulama esnasında ve sonrasında aşağıdaki sıkıntılar da gözlemlenmiştir;

  • Hapşırma, burun akıntısı 
  • Baş Ağrısı 
  • Deride kaşıntı
  • Gözlerde yanma hissi 
  • Öksürme ve boğaz ağrısı 
  • Burun kanaması 
Son olarak bu uygulama sonrasında yaklaşık 3 gün ne at kuyruğu, ne banyo, ne saçı kulak arkası yapmak yok unutmayın. O üç günün sonunda da saçınızı bu iş için özel tasarlanmış şampuanla yıkamanız gerekecektir. Siz siz olun eğer 3 gün banyo yapmamayı göze alamıyorsanız, astım hastasıysanız veya hamileyseniz bu uygulamayı unutun gitsin. Ha ben düz saçla daha havalıyım başka yolu yok diyorsanız da havalandırması çok iyi olan ve personeli tecrübeli kuaförlerde veya berberlerde bu uygulamayı tecrübe edin.

Brezilya fönü ne kadar diye sorarsanız size hiç bir şey söyleyemem ama düzgün bir yerde normal saç kesimine vereceğiniz ücretin 10 hatta 20 katını gözden çıkarmanız gerekebilir hazır olun.

Az önce internette gezinirken gözüme çarptı, formaldehit maddesi kadavralara enjekte edilirmiş ve bu sayede bu kadavralar 40-50 sene kadar bozulmadan durabilirlermiş.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..