Anne Kaplan ve Domuzcuklar

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Saturday 12 October 2013 | 08:35

Anne kaplan ve sahiplendiği kaplan kılığındaki domuz yavruları

Yavruları ölen bir kaplan, depresyon sonrası kendisini bir türlü toparlayamayınca iş hayvanat bahçesi yetkililerine düştü. Yukarıda gördüğünüz, belki de sahte olduğunu, hilesi hurdası olduğunu düşündüğünüz bu resmin orjinalliği yetkililer tarafından onaylandı. Anlayacağınız yukarıdaki kaplan kılığına sokulmuş (kaplan derileri giydirilmiş) domuzcuklar, anneleri bildikleri bir anne kaplanı emiyorlar ve ayını şekilde anne kaplan da yavruları sandığı domuzcukları emzirmenin keyfini yaşıyor. Bu vesileyle hayvanın psikolojisi ve genel sağlık durumu oldukça iyiye gitmiş. Peki durum bu kadar masum mu? 

Bu resimle ilgili söylenebilecek bir iki şey var, birincisi bu resim sanıldığının aksine Kaliforniya'da değil, hayvanlara yapılan kötülükler ile öne çıkan Thailand'da bir hayvanat bahçesinde çekilmiş ve hayvan hakları uzmanlarına göre bu sevimli görüntü aslına bakılırsa biraz abartılı ve zaten hali hazırda hayvanat bahçesinin kötü imajını örtbas etmek üzere tasarlanmış. 

Her yıl onlarca hayvanın yetersiz beslenme ve kötü muamele sonrası hayatını kaybettiği bu hayvanat bahçesinde, geçtiğimiz senelerde yaklaşık 23 kaplan, kuş gribi bulaşmış kümes hayvanları ile beslenmiş ve sonrasında hayatlarını kaybetmişti. 

1 yorum:

  1. Çok tatlı bir görüntü ama yazınızın sonundaki açıklamalara üzüldüm......

    ReplyDelete

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..