Patatesli Havuçlu Mercimek Çorbası Tarifi

Yazar Gökhan Asan on Monday, 24 June 2013 | 08:50

İçerisinde bulunan malzemeler sayesinde oldukça sağlıklı, lezzet konusunda ise diğer çorbalar ile yarışacak kadar iddialı, patatesli havuçlu mercimek çorbası tarifi.

Malzemeler :

  1. 1 su bardağı kırmızı mercimek
  2. 1 avuç yeşil mercimek
  3. 1 orta boy patates
  4. 1 orta boy havuç
  5. 1 adet kuru soğan
  6. 3 diş sarımsak
  7. 1 adet tavuk bulyon
  8. 1 yemek kaşığı domates salçası
  9. Yarım yemek kaşığı biber salçası
  10. Tuz, kekik, reyhan ve pul biber

Yapılışı :

  1. Yeşil mercimek ve kırmızı mercimeği düdüklü tencereye koyun.
  2. Üzerine soğan, patates, havuç ve sarımsakları küpler halinde doğrayarak ekleyin. (çok küçük doğramanıza gerek yok, çünkü haşlandıktan sonra blender yardımı ile tüm malzemeler ezilecek).
  3. Tavuk bulyonu malzemeler üzerine ufalayın.
  4. 1 litre soğuk su ekleyin.
  5. 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve tüm malzemeleri düdüklüde 20 dakika pişirin.
  6. Malzemeler piştikten sonra blender yardımı ile iyice ezin.
  7. Bir tavaya 2 yemek kaşığı yağı ekleyin.
  8. Salçaları ve baharatları yağda yakıp çorbanızın üzerine ilave edin.
  9. Mercimek çorbası hazır. Afiyet olsun...

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..