Dünyanın en pahalı saatleri

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Friday 7 June 2013 | 14:31

PATEK PHILIPPE Calibre 89  

$5,120,000 

Bu, dünya üzerinde var olan en karmaşık sisteme sahip cep saati. Saattir ne kadar karmaşık olabilir demeyin, bu saatte tam 33 farklı uygulama söz konusu. Yani anlayacağınız bu saatin altından kalmak ciddi bir mühendislik becerisi gerektirebilir. Bunun yanında bu saatin üretimi için harcanan onca yılı da göz ardı etmemek yerinde olacaktır.



PATEK PHILIPPE REF 5016P

$762,000

Dünyanın en komplike ikinci saati (üsttekinin aksine bir kol saati). 2100 yılına kadar hiç bir ayarlama gerektirmeyen bir Patek ürünü.




THE BREGUET MARIE ANTOINETTE

Paha biçilemiyor

Bu saat Breguet tarafından tasarlanmış ve yapımına yine onun tarafından başlanmış. Saatin en ilginç özelliği 823 parçaya sahip olması (bir iphone'dan daha çok) ve ilginç hikayesi. Saatin altyapısının hazırlanması tam 44 yıl almış ama ne yazık ki  Breguet ve Marie, bu saat tamamlanamadan vefat etmiş. Sonrasında saate ait orijinal kayıtlar, veriler ortadan kaybolmuş. Swatch, bu markayı ele geçirdikten sonra yapılan bütün araştırmalara rağmen elde, tek bir resimden başka hiç bir şey yoktu ve işte resimde gördüğünüz bu paha biçilmez saat elde kalan tek resimden yola çıkılarak tekrar üretildi.



JAEGER-LECOULTRE GYROTOURBILLON 1

$400,000

Oldukça komplike olan bu saatin, diğer bir çok saatte olmayan bir özelliği var; Tourbillion. Peki nedir bu?

Bu sistem çok kısaca yerçekimine karşı saatin kalibrasyon ihtiyacını sonlandıran bir uygulamadır. Yer çekimi nedeniyle farklı konumlarda, farklı hızlarda ilerleyen mekanik saatler göz önünde bulundurulduğunda bu sistem oldukça yararlıdır ama tabiki mekanik harikası olan bu sistemlere ulaşmak, gördüğünüz üzere hiçte ucuz değil.

Bunun yanında bu saatin kasası için aklın sınırlarını zorlayan kalitede platinyum kullanılmıştır.



VACHERON TOUR DE L’ILE

$1,250,000


Vacheron halen var olan, dünyanın en eski saat üreticisidir. 1755 yılı kulağınıza ne kadar eski gelir bilmem ama bu adamlar kendilerini mükemmel saat üretmeye adamışlar gibi görünüyor.




RICHARD MILLE TOURBILLON

$525,000

Bu saati diğerlerinden ayıran en büyük özelliği belki de diğer bir kaç saatte tanık olabileceğiniz inanılmaz dizaynı.


ULYSSE NARDIN TRIPLEJACK MINUTE REPEATER

 $340,000

Yine oldukça farklı bir dizayn ve ciddi bir rakam. Bu saatte gördüğünüz 3 şahıs, belli aralıklarda zilleri çekiçleyip duruyorlar, bu da sanırsam dakikalara, çeyrekliğe ve her saat başına denk geliyor.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..