Google size ne kadar güveniyor ?

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Tuesday 7 May 2013 | 08:02

Trustrank google tarafından geliştirilen ve pagerank gibi patenti alınan bir algoritmadır, bir tür link analiz tekniği. Aslına bakarsanız bu sistemin birinci görevi hangi websitenin, backlink fabrikası gibi çalışarak, arama motorlarını manipüle ettiğini tespit etmektir. Arama motorlarına musallat olan spamlarla savaşta etten kemikten editörlerin önemi büyük, ama sayısız içeriğe ulaşmak için bundan fazlasına ihtiyaç duyulur. İşte bu noktada trustrank dediğimiz şey bir adım öne çıkıyor. Buradaki trust (güven) kavramı google ile siteniz arasındaki yakın ilişkiye referanstır

Aslında bu sistem sayesinde dışarıdan onlarca siteden sitenize akış yapan pagerank değerlerini hak edip etmediğiniz de belli olacaktır.

Peki diyelim ki google sitenize güvenmiyor, bu şu anlama gelecektir, siteniz sahip olduğu pagerank değerinde yüksek olasılıkla bir tür manipülasyon etkisi var, yani en basit örnekle gereksiz yerlerden, fazlaca backlinkiniz var ve siz bu duruma göz yumuyorsunuz.

Unutmayın! İçerik yönünden yetersiz, kopya metinlerle dolu, aynı metinlerin birden fazla kullanıldığı (duplicate), kodlama hataları kaynayan, içeriği çok fazla rağbet görmeyen, kırık link yuvası (broken link), backlink fabrikası, yani google arama motorlarının iştahını çekmeyen veya arama motorlarını kendi istediği yöne çekmeye çalışan ve bundan bir şekilde haksız kazanç sağlayan siteler trustrank notlamasından sınıfta kalacaktır.

Spam tarlasına dönen web dünyasında bu gibi algoritmalar çok ama çok önemlidir. Bu sayede inanıyorum ki ciddi anlamda çaba harcayarak bir şeyler yapmaya çalışan website sahipleri hak ettikleri yerlere geleceklerdir. Bu arada unutmadan söylemek istiyorum çoğunuzun bildiği üzere öyle 5'ten daha yüksek pagerank değeri almak herkesin harcı değil, özellikle de bugün ne yedim, nereleri gezdim havasında içerikler için bu bir rüyadan ibaret, hele ki Türkçe sitelerden backlink almış, Türkçe içerikli websiteler için durum çok vahim. Neyse demek istediğim, trustrank değeri sayesinde, pagerank değeri 2 olan bir site, pagerank değeri 4 olan bir siteye kafa tutabilecek........

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..