Gelinlik Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Saturday 4 May 2013 | 07:07

Bir önceki yazıda 2013 yılı gelinlik modası ve modelleri hakkında bilgi vermiştik. Hangi modellerin, hangi aksesuarların o yıl içinde moda olduğu çok önemli, ama asıl önemli olanın vücut tipinize yakışacak gelinliğin seçilmesi olduğunu asla unutmayın. Bir başkasının üzerinde görüp hayran kaldığınız bir gelinlik modeli siz giydiğinizde çok farklı bir görüntüye sahip olabilir. Bu yüzden gelinlik modelinize karar vermeden deneyebildiğiniz kadar çok gelinlik modeli deneyin ve tabiki aşağıda yer alan uyarılarımızı mutlaka okuyun.......

Gelinlik modeli seçerken dikkat edilmesi gereken hususlar :

  • Eğer omuzlarınız kalçanızdan daha dar bir yapıya sahipse armut vücut tipi kategorisinde yer alıyorsunuz demektir. Bu vücut tipine sahip kişilerin gelinlik alırken dikkat etmeleri gereken husus, kalın kumaşlı gelinlikler seçmek ya da vatkalı modeller seçmek olmalıdır. Kalçalarınız geniş olduğunu düşünüyorsanız düz kumaşlardan uzak durmak yine yararınıza olacaktır. Eğer tam tersi bir durum söz konusu ise, yani omuzlarınız kalçanıza göre daha geniş ise, üst kısmı düz kesimli ve uzun kollu modeller gelinliğin üstünizde daha şık durmasını sağlayacaktır.
  • Eğer göğüsleriniz büyükse, üst kesimi aşırı derecede dar olmayacak ve yukarı doğru kesime sahip bir gelinlik seçmek sizin için faydalı olacaktır. Gelinliğinizin açık ve aşırı dar olmamasına dikkat etmelisiniz. Göğüslerinizin küçük ve karnınızın düz olduğu durumlarda düz modelli gelinlikler seçmelisiniz.

  • İnce ve narin bir yapıya sahipseniz, kabarık modellerden uzak durmalısınız. Boyun çizgisinden başlayan gelinlik modelleri ise narin bedeninize daha güzel olacaktır.
  • Eğer vücudunuzun kilolu ve geniş olduğunu düşünüyorsanız, şeritsiz ve kabarık gelinlikler seçerek vücudunuzda fazlalık olduğunu düşündüğünüz kısımları saklayabilirsiniz.
  • Eğer uzun boyluysanız gelinlik seçerken istediğiniz her modele rahatlıkla bakabilirsiniz, omuzu açık gelinlik modelleri size en çok yakışan olacaktır. Eğer kısa boylu iseniz, önü V kesimli gelinlik modeli seçmek ve saçlarınızı topuz yapmak daha uzun boylu görünmenizi sağlayacaktır.

Dikkat edilecek diğer hususlar :

  • Gelinlik provalarınızın teslim tarihinden en az 6 hafta önce başlaması gerektiğini unutmayın ve provaya gittiğinizde yanınızda mutlaka fikrine güvendiğiniz bir yakınınız olsun.
  • Herhangi bir aksilik yaşamamak için düğünden 1 hafta önce gelinliğinizi teslim alın.
  • Gelinliğinizin aksesuarlarının gelinliğinizle uyum halinde olmasına özen gösterin ve aksesuar seçiminizi sona bırakmayın.
  • Gelinlik provalarınız esnasında oturma ve yürüme provalarını yapmayı unutmayın.
  • Provalar esnasında terzinize mutlaka kulak verin, tecrübelerinden mutlaka faydalanın.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..