Ücretsiz online ingilizce kaynaklar

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Sunday 28 April 2013 | 03:05

Elllo

İngilizce dinleme becerileri üzerine yoğunlaşmış bir site. Bana sorarsanız eşsiz bir kaynak. "Archives" (arşiv) kısmından bir sayı grubu seçin ve önünüze çıkacak olan onlarca dinlemeden birine tıklayın, dinlemeye başlayın. Bu siteyi benim favorim yapan iki neden var, birincisi sitede karşılıklı diyaloglar şeklinde hazırlanmış dinleme alıştırmaları, fazlasıyla anlaşılır ve özgün, bunun yanında konunun metni de tam önünüzde olacağından bir taşla iki kuş vuruyorsunuz. Demek istediğim aynı anda hem dinleme yapabiliyor, hem de sıkıntı çektiğiniz kelimelerin telafuzlarına dikkatinizi verebiliyorsunuz. Buna ek olarak metinden istediğiniz kelimeleri, kelime gruplarını veya cümleleri başka bir yere aktardığınızda sonrasında yazma ve konuşma becerinizi geliştirmek için kullanabileceğiniz bir ton malzeme oluyor.


Fun Easy English

Siteye girer girmez ilk yapmanız gereken şey ekranı biraz aşağılara kaydırıp, fun easy english lessons başlığına göz atmak olmalıdır. Bu başlığın hemen altında onlarca farklı kategori mevcut.



Busuu 

Kendinize öğrenmek istediğiniz bir dil seçin ve bu dili konuşan diğer insanlarla iletişime geçin. Bırakın yeni arkadaşlarınız sizlere yardım etsin, tabi siz de onlara. Altyapısı bir chat programını andıran bu site, kendi gözlemlerime dayanarak söylüyorum, doğru kullanıldığında, dil öğrenimine çok sosyal bir boyut katıyor ve bizlerin hep söylediği, dili ortamında öğrenin kavramına belli ölçüde destek çıkıyor. Bu site için kısaca interaktif bir dil kursu adını verebiliriz.

Learn English Free Online 

Biraz araştırdığınızda ne kadar faydalı olabileceğini göreceğiniz bir site daha. İçerisinde ingilizce öğrenen veya ingilizcesini geliştirmek isteyen herkesi ilgilendirebilecek birçok kategori mevcut.
Benden tavsiye confusing words (karıştırılan kelimeler) ifadesine bir tıklayın.


Exam English  

IELTS, TOEFL, TOEIC, SAT, CEFR ve bunun gibi sınavlara hazırlık aşamasındaysanız, bu site sizlere çok yarar sağlayacaktır. İçerisinde bu sınavlara ait çok önemli detaylar ve ücretsiz alıştırmalar mevcut.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..