Tehlikeli adalara birkaç örnek

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Saturday 20 April 2013 | 00:31

Aşağıda sizlerle 'Lost Adası'ndan bile daha tehlikeli bir kaç adadan bahsetmek istedim; bakın bakalım bu adalar hayalinizdeki, huzur dolu adalara benziyor mu?

Dünyanın en tehlikeli adaları :

Fiji Adası : 300 ayrı adanın birleşmesi ile oluşan Fiji Adasının ürkütücü olan kısmı yamyam kabilelerine ev sahipliği yapması. Turist ilgisinin büyük olduğu bu adada geçmişte çocuk kaçırmalarının ve çocuk cinayetlerinin çok fazla olduğu söylenenler arasında. 1839 yılında adada bulunan ve sayısı yirmiyi bulan kadın, çocuk ve erkek cesetlerinin, yamyamlar tarafından katledilen kişilere ait olduğu düşünülüyor.

Yamyam kabileler bir çok filme de konu olmuştur

Yılan Adası : 430 bin metrekarelik bir alan üzerinde bulunan bu tehlikeli ada, Brezilya'nın Sao Paulo şehri yakınlarında bulunuyor. Bu adanın özelliği adından da anlaşılacağı üzere, dünya üzerindeki en zehirli yılanların burada bulunması. Yapılan bir açıklamada, bu adada metrekare başına 5 yılan düştüğü söyleniyor.

Fraser Adası : Bu ada Avustralya'da bulunuyor. Tehlikeli olan kısmı ise denizde bulunan zehirli denizanaları ile dev köpekbalıkları ve bunun yanında karada bulunan zehirli örümcekler ve insana saldıran yabani köpeklerin adadaki varlığı.

Ramree Adası : İkinci dünya savaşı sırasında, 1945 yılında, bir Japon ordusunun yenilgiye uğratıldığı, 1350 metrekarelik bir alanı kaplayan Ramree Adası, Birmanya'da (Myanmar) bulunuyor. Ölen Japon askerlerinin ruhlarının hala adada olduğu konuşulan rivayetler arasında! Bu korkunç özelliğinden başka, sıtma taşıyan sivrisinekler, zehirli örümcekler ve dev timsahlar gibi can alıcı hayvanların da bu ada da varlığı düşünüldüğünde tehlikenin boyutu biraz daha yükseliyor.

Hala timsahları en tehlikeli canlılar olarak düşünüyorsanız bir daha düşünün

Ölüm (Poveglia) Adası : İtalya'da bulunan adanın tehlikeli olmasının nedeni, Roma İmparatorluğu döneminde salgın hastalığa yakalanan ve bu adada karantinaya alınan hastaların, hayatlarını yine bu adada kaybetmelerinden ve bu yüzden binlerce cesedin adada kalmasından kaynaklanıyor. Tarih boyunca adanın 160 bin kişinin ölümüne tanık olmasından dolayı adaya Ölüm adası ismi verilmiş.

İzu Adası : Japonya'nın güneyinde yer alan ada da çok fazla sülfür bulunuyor. İzu adasında çok fazla sayıda volkanik ve tektonik kökenli sıcak su kaplıcaları bulunmaktadır. Çok sayıda volkanik püskürmelerin yaşanmasından dolayı adada yaşam sürmek oldukça zor, fakat buna rağmen sayısı az olsa da hala hayatlarını bu ada da sürdürenler bulunmaktadır.

Çöp Adası : Kafanızda tamamını çöplerin oluşturduğu bir ada düşünün. Böyle bir şey mümkün olur mu diye düşünebilirsiniz. Elbetteki mümkün. Büyük Pasifik'de bulunan Çöp Adası hayal ettiğiniz adanın ta kendisi! Bu adada bulunan çevresel atıklar, çoğunluğu tüketim sonrası karalardan denize atılan ve dalgalar ve fırtınalar ile bu adaya sürüklenen maddelerden oluşuyor. Plastik maddelerin doğada kendiliğinden yok olmaması, bu atıkların adada kalmasına neden oluyor.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..