Ana Sayfa » , , , , » Steroidler, Testosteron ve Vücut Geliştirme

Steroidler, Testosteron ve Vücut Geliştirme

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Wednesday 3 April 2013 | 14:14

Vücut geliştirme ile uğraşanlar iyi bilir, vücut belli bir ölçüde doğal gelişimini sağlar, kaslar belli bir görüntüye ulaşır ve ondan sonraki idmanlarınız kas yapınızı farklı şekillerde tutabilir. Demek istediğim kaslarınızı toplayabilir veya uzatabilirsiniz ama tabiki bunlar hep mevcut olan hacminiz üzerinden mümkündür. Baklavalarınız olabilir, bicepsleriniz çok ciddi hacim kazanabilir, omuzlarınız bir üçgen peynir kıvamına gelebilir ama her şeyin bir sınırı var, sakın ha bir hata yapıpta Ronnie Coleman gibi Amerikan aygırlarının resimlerine bakıp, bende bir gün böyle olabilir miyim diye saçma sapan düşüncelere kapılmayın, yanlış işlere bulaşmayın.

Mr. Olympia 

Bu yazımda sizlere özellikle son dönemde vücut geliştirme ile uğraşanların en azından bir kez olsun aklından geçirdiği, ve bir çoğunun da vücuduna enjekte ettirdiği testosteron hakkında birkaç uyarıda bulunmak istiyorum. Bir çoğunuz yapılan bu enjekteleri steroid olarak bilir. Peki neden bir insan bu yola başvurur? Cevap çok basit, kısa zamanda ciddi hacim kazanmak, vücudun sınırlarını zorlamak ve doğal olarak edinebileceği kas yapısını ikiye, üçe çıkarmak ve bunun gibi daha birçok neden.

Neyse kısaca nedir testosteron? 

Bu bir erkek cinsiyet hormonudur. Bağışıklık sistemi, kemik yapısı, kemik erimesi, cinsel güç (libido) ve genel vücut enerjisi ile doğrudan ilişkili bir yapısı vardır. 



Normal yollarla erişemeyeceğiniz güce, bir kaç enjekte sonrası kavuşabilirsiniz peki bunun karşılığında kendinizden neler feda edeceksiniz? 

  • Kalp kaslarınız zarar görecek, bir yerlerde kalp krizi geçireceksiniz. 
  • Kalp ritminiz bozulacak.
  • Kolesterol miktarları çılgına dönecek.
  • Vücudunuzun bir yerlerinde tümör oluşacak, karaciğer ve böbrekler en riskli bölgeler. 
  • Saçlarınız dökülecek (en yaygın olan sıkıntı).
  • Sürekli kavga etmek isteyeceksiniz, agresif olacaksınız.
  • Kısır kalacaksınız, çocuk mocuk hayal olacak. 
  • Böbrekleriniz artık görevini hakkıyla yapamayacak.
Şimdi açın interneti ve karşınızda onlarca yazı, her biri steroidleri teşvik eden, sizleri sanki günde bir bardak fazladan süt içecekmişsiniz de vücut bunu rahat rahat kaldıracak, ne var bunda tadında yazılar.....Benden size tavsiye bırakın vücudunuz doğal gelişimini tamamlasın, fazlasını isteyenler bir bardak sütün yanında bir muz yesin, içkiyi sigarayı bıraksın, keyfine baksın. Piyasada satılan protein, karbonhidrat desteklerini dahi fazla kullandığınızda, veya yeterli egzersizle enerjiyi dışarıya atamadığınız takdirde onlarca sıkıntı yaşayabileceğinizi hesaba katarsanız, vücuda hormon almak mı!!!!!!!

Bu sporun sonunda ipin ucunu kaçırdığınız takdirde kaybınız kazancınızdan çok daha fazla olacaktır unutmayın.

1 yorum:

  1. Linkteki ilgi yaziniz icinde tesekkurler cok bilgilendirici olmus...

    ReplyDelete

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..