iPhone 6 yolda

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Tuesday 30 April 2013 | 01:43

iPhone 5 piyasa çıktığında ilk reaksiyon aslında beklenildiği gibi değildi. Zaten hali hazırda kullandığımız iPhone 4 ve Samsung Galaxy modelleri (buna HTC’yi de ekleyebiliriz) varken nereden çıkmıştı bu iPhone 5, ne kadar farklı olabilirdi ki?



Peki şimdi sizlere iPhone 6 çıkacak desem nasıl bir tepki verirsiniz? Yurtdışı yayınlardan takip ettiklerimden yola çıkarak şunu kesinlikle söyleyebilirim ki bu sefer Apple firmasının işi oldukça zor görünüyor. Samsung Galaxy S4, Sony Xperia Z ve HTC one gibi muazzam detaylara sahip telefonların gölgesinde kalmamak için yapılması gereken çok şey var.

Ortalıkta dolaşan haberlere göre, Apple firmasının yeni gözdesinin iPhone 6 mı yoksa 5S mi olacağı tam olarak netlik kazanmış değil. Aslında şöyle iPhone tarihine bir göz attığımızda, yeni model öncesi S serilerine sürekli tanık oluyoruz. Buradan yola çıkarak önce bir S serisi, ardından yepyeni bir iPhone 6 beklentisi içinde olabiliriz, aslına bakarsanız olmalıyız çünkü piyasada işler iyiden iyiye kızışmaya başladı.

iPhone 6 ve Apple firması için neler yazılıp çiziliyor? 


  • Apple şu aralar yeni çıkaracağı seri için çok özel plastik metal alaşımlı bir koruma kılıfı üzerinde çalışıyor ama bu sefer telefonunuzu öyle bir kabın içine yerleştireceksiniz ki dışarıdan bakıldığında, özel dizaynı sayesinde plastik içindeki metal alaşımları görülebilecek. 


  • Bunun yanında aslına bakarsanız dağılan imajını ve satış rakamlarını tekrar toparlamak için Apple’ın fiyatı nispeten daha düşük olan iPhone serilerine yöneleceği de konuşulanlar arasında.
  • iOS 7 mobil işletim sisteminin piyasada olacağı tarih Eylül, Ekim gibi düşünüldüğüne göre, yeni bir Apple serisinin bu işletim sistemine sahip olması da kaçınılmaz gibi görünüyor. 
  • Apple firması telefon üzerindeki sensörleri ve kamerayı hiç bir şekilde göstermemek üzere bir dizayn peşinde ve bunun yanında aşırı duyarlı transparan dokunmatik ekranlar üzerinde çalışılıyor ve Sharp firmasından destek alınacağı muhtemel.
  • Şu anki işlemcilerin çift çekirdekli A6 olduğunu düşünürsek, bir sonraki seride, iPhone 6, bu işlemcinin yerini dört çekirdekli A7’nin alacağını söylemek çok da zor olmaz. Burada hedeflenen, pil ömrüne katkı sağlayacak, fazla güçle, fazla verimlilik ilkesi. 
  • Samsung gibi diğer büyük markaların kullandığı göz izleme (eye-tracking) teknolojisi ve diğer hareket teknolojileri yeni telefonda mevcut olacak gibi duruyor. Bu yarışta geri kalınmak istenmiyorsa tabi. 
  • Kablosuz şarj etme özelliği de muhtemel özelliklerden birisi olacak ama öyle görünüyor ki, Apple geliştireceği bir sistemle aynı anda birden fazla telefona kablosuz şarj imkanı sunacak.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..