Ana Sayfa » , , , , , , , » İnternet üzerinden anket doldurmak ve ek gelir

İnternet üzerinden anket doldurmak ve ek gelir

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Friday 4 January 2013 | 00:28






Uzun bir süredir ek gelir umuduyla anket sitelerini bir bir araştırmaktayım ve doğruyu söylemek gerekirse şu ana kadar durumum pek de iç açıcı değil. Bir çok site size çeşitli vaatlerle yaklaşıyor, aslında yapmak istedikleri tek şey içinde binlerce anket sitesi adresi olan bir kitabı size satabilmek ve sonrası malum. Size tavsiyem üyelik için sizden para talep eden, hele hele size bir kitap satma uğraşı içinde olan hiç bir anket sitesini dikkate almayın. Miktar ne olursa olsun, şuna emin olun verdiğiniz parayı çıkarabilmeniz ya imkansızdır ya da ömrünüz bunu görmeye yetmez. Bu durum yurtdışında böyle değil, Türkiye'de anket sistemi çok gelişmediğinden şu an için dolgun bir ek gelir hayalden öteye geçememektedir.
Peki üyelik için para istemeyen ve para kazandığım site var mı? Aslına bakarsanız benim takip ettiğim ve güvenilirliğine inandığım bir tane var, "surveyhead". Bu sitenin yurtdışında çok ciddi paralar dağıttığını bildiğim için hemen üye oldum ve üye olduğum an doldurduğum profil anketlerinden yaklaşık 10 tl kazandım ve çok umutlandım, şu an hesabımda 32 tl var fakat aradan geçen zamanı göz önünde bulundurduğunuzda (yaklaşık 3 ay) durum oldukça vahim. Neyse aslında bu siteye anket geliyor fakat çoğu zaman ya daha ilk bir kaç soru sonrası anket dışı kalıyorsunuz ya da, bu bana çok oluyor, görüntü kilitleniyor ve siz ankette ilerleyemiyorsunuz. Geçenlerde bir hesap yaptım ve anketlerin hepsinde onay almış olsaydım, şu anda hesabımda yaklaşık 70 tl olacaktı ki hiç fena değil.
Neyse siteye üye olmak isteyenlere bir kaç uyarı, siteye profil bilgilerinizi girerken abartı bilgi vermeyin  ya da her bilgiye çok fazla hakim olun çünkü sorular yoluyla bu bilgiler denetlenebiliyor. Demek istediğim doğum tarihinizi veya mesleki bilgilerinizi size sorulan sorularda eksiksiz girin, farklı bir kapı açmayın. Bunun yanında soruları çok hızlı geçmeyin bir miktar bekleyin, size çok kolay gelen ve 3 saniyede cevapladığınız bir soru için fazladan bir 5 saniyede siz bekleyin, bu durumda size çoğu ankette uyarı şeklinde gelecektir. Yaptığınız her anket kazandığınız para anlamına gelmez, toplam rakamın içinde "pending" diye göreceğiniz beklemede olan, onay bekleyen anketler vardır. Bunların onaylanmama durumuda vardır unutmayın. Sakın ha yaşadığınız yer ifadesini daha fazla anket gelir umuduyla yurtdışından herhangi bir yer olarak değiştirmeyin, özellikle de Amerika ve İngiltere'ye dikkat. Bunun yanında ip verilerinizle oynayıp geçici mutluluklara da kapılmayınız. Anketler size ingilizce gelecektir fakat  dil seçimi sonrası Türkçeye dönecektir fakat ara ara İngilizce anketlerde gelmektedir unutmayın. Aklıma gelmişken şunu da söylemekte fayda var, bilmediğiniz dillerin kahramanlığını yapmayın, bir şey elde edemezsiniz. Son olarak, paranızı 50 tl olduğu andan itibaren paypall hesabınız vasıtasıyla alabiliyorsunuz. Arzu ederseniz yine aynı miktarı listeler halinde önünüze sunulacak olan yardım kuruluşlarına bağışlayabilirsiniz.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..