Ana Sayfa » , , , , , , » "INSTAGRAM" ve bilmeniz gerekenler

"INSTAGRAM" ve bilmeniz gerekenler

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Wednesday 9 January 2013 | 08:04





Instagram iPhone ve iPad’ler için geliştirilen ve gün geçtikçe beğenen sayısı ve kullanıcısı artan bir fotoğraf yükleme programıdır.Yaklaşık olarak 27 – 28 milyon civarında kullanıcısı bulunan instagram programı ile çektiğiniz fotoğraflara çeşitli filtreler uygulayabilir ve bu fotoğrafları istediğiniz sosyal ağda paylaşabilirsiniz. Instagramı kullanabilmek için Android işlemcisi bulunan bir aygıta sahip olmanız yeterli, ücretsiz bir şekilde programı indirebilirsiniz. Programı indirmek için :
Google Play ya da App Store’a Instagram yazın, daha sonra uygulamayı yükle deyin, kısa bir süre içinde program inecektir. Daha sonra kendinize bir kullanıcı profili oluşturmanız gerekmektedir. Kullanıcı adı, mail, şifre ve telefon numaranızı (mecburi değil) bir profil oluşturup resminizi de eklediğinizde instagramı kullanmaya başlayabilirsiniz.
Uygulamayı ilk açtığınızda karşınıza kamera ile birlikte sayfanın alt kısımda 5 tane kullanım alanı açılacaktır. Bunlardan ilk sırada bulunan home işretine tıkladığınız zaman ana sayfaya gelmiş olursunuz ve takip ettiğin, yani following durumda olan arkadaşlarınızın fotoğraflarını görebilirsiniz. Facebook anasayfası gibi düşünebilirsiniz ‘home’ kısmını, burada da fotoğrafları beğenip comment kısmına basarak yorum yapabilirsiniz2. sırada bulunan yıldız işaretine bastığınızda açılan sayfada ‘users’ ve ‘hashtags’ olmak üzere 2 kısım çıkacak karşınıza. Hashtags bölümü tag’li (etiketli) fotoğraflar bölümüdür. Mesela arkadaşınızla olan bir fotoğraf eklediniz, başına # işareti koyarak arkadaşınız ismini yazdığınızda o fotoğrafı etiketlemiş oluyorsunuz.Ve hashtags kısmına  # arkadaşınızım ismini yazdığınızda o şekilde taglenmiş tüm kişilerin listesini görmüş oluyorsunuz. Users kısmına ise arkadaşlarınızın ismini yazıp arama yaptığınızda instagram kullanan arkadaşlarınızı listeleyebilirsiniz. Arama kısmındaki arkadaşlarınızın sayfası açıldığı zaman Follow (Takip et) yazısına bastığınızda arkadaşını takip etmeye başlıyorsun.
Kamera kısmına bastığınız zaman kamera sayfası açılır, o anda yeni bir fotoğraf çekebilir ya da fotoğraf galerisinden daha önce çekmiş olduğunuz bir fotoğraf çekip filtreleyebilirsiniz. Fotoğrafı ayarlarken istediğiniz boyuta getirmek için kırpabilir, flaş ayarı yapabilirsiniz.
Not: instagramın son güncellemesi olan 3.4.0 güncellemesi sonrasında fotoğraf yüklemde sıkıntı yaşanabiliyor, fotoğrafı filtreleyip ileri dediğiniz zaman instagram sizi kullanımdan otomotik olarak atabiliyor. Bu sorunla karşılaştığınız zaman aygıtınızı açıp kapatın ya da instagramı kaldırıp yeniden yükleyin!
Kutu içinde bulunan kalp işaretine bastığınız zaman fotoğraflarını beğendiğiniz arkadaşlarınızın hareketlerini görebilirsiniz.
En sağda bulunan kart kutucuğuna bastığınız zaman da kendi profilinize ulaşabilir ve düzenlemeler yapabilirsiniz.
Instagramı kullanmak hem bu kadar basit, hem de çok eğlenceli. 6 aydır instagram programını kullanan bir kişi olarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim. İyi eğlenceler......

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..