ÇEŞİTLİ PÜF NOKTALARI

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Thursday 24 January 2013 | 09:51

1-Japon yapıştırcısı nasıl çıkar ? Kıyafetinize ya da halıya japon yapıştırıcı döküldüğü zaman, beyaz kağıt bir havlu ya da beyaz temiz bir bezi aseton ile ıslatın. İlk önce asetonun kumaşa zarar vermeyeceğinden emin olmak için yapıştırıcının döküldüğü halı ya da kumaş parçasının içte kalan bir kısmında aseton sürerek deneyin. Japon yapıştırıcısının döküldüğü yere aseton (oje çıkarıcı) ile ıslattığınız havlu ya da bezi tampon şeklinde uygulayarak ıslatınız. Kağıt havluyu ya da bezi yapıştırıcının döküldüğü yerde 1 – 2 dk. bekletin ve kart ya da bıçak yardımıyla yapıştırıcıyı kazıyın. Eğer bu şekilde çıkmayacak kadar fazla japon yapıştırıcı döküldü ise ikinci bir yol olarak kart ile ovmak yerine diş fırçası ile ovabilirsiniz.

2-Halıya dökülen çay lekesi nasıl çıkar ? Halınıza çay döküldüğü zaman ilk başta çay dökülen yere bir kağıt havlu bastırın ve çayın fazlasını alın. Daha sonra sirkeli bir su hazırlayın ( 1 lt suya 400 ml kadar sirke koymalısınız. ) ve sirkeli suyla yıkadığınız lif ile çay lekesini kuvvetli bir şekilde bastırarak silin. İşe yaradığını göreceksniniz

3-Kıyafete yapışan sakız nasıl çıkar ? Eğer kıyafetinize sakız yapıştıysa, sakızın yapıştığı kumaşın üzerine birkaç parça buz koyun ve sakız iyice donduktan sonra kart ya da bıçak gibi bir mataryel ile sakızın bulunduğu bölgeyi kazıyın. (kazıma işlemini yaparken kıyafetinize zarar vermeyin.) Ya da sakızın yapıştığı bölge üzerine temiz bir bez parçası koyun ve sıcak ütüyü bez parçasının üzerine bastırın. Sakızın sıcağın etkisi kıyafetten bez parçasına geçtiğini göreceksiniz.

4-Giysiye veya halıya dökülen oje lekesi nasıl çıkar? Giysinize ya da halınıza oje döküldüyse aseton ( oje çıkarıcı ) kullanarak ojeyi dökülen bölgeden temizleyebilirsiniz. Fakat bu işlemi uygulamadan önce japon yapıştırıcısında olduğu gibi ilk önce kumaşın ya da halının küçük bir bölgesinde asetonu denemelisiniz. ( renk açmasına ya da deformeye sebep olmamasını test etmelisiniz. ) Ve asetonu lekeli bölgeye direk dökmeyin, temiz bir bez parçası ya da havluya döktüğünüz aseton ile tampon yaparak lekeye uygulayın.

5-Kıyafete dökülen yağ lekesi nasıl çıkar ? Yağ lekesi çıkarması en zor olan lekelerdendir. Fakat yağ dökülen kumaşın üzerine sıktığınız yarım limonun suyunu döktüğünüzde yağ lekesinin kolay bir şekilde çıktığını göreceksiniz.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..