Ana Sayfa » , , , , » Harlem Shake Nedir?

Harlem Shake Nedir?

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Thursday 21 February 2013 | 23:24

Harlem Shake, kökeninde 1981 yılında Harlem'de doğmuş bir dans türüdür. 2012 yılında ise bu dans motifleri üzerine Baauer tarafından tekno tarzına yakın bir şarkı uyarlanmıştır. Buraya kadar her şey normal ama 2013 yılının Şubat ayı başlarında beş Avustralyalı kafadarın Youtube ortamında paylaştığı bir video sonrası aslında olay tam bir salgın boyutuna ulaştı.



Bugün herhangi bir arama motoruna Harlem Shake ifadesini yazdığınızda karşınıza maskeli, farklı türde formalar, kıyafetler veya kostümler giyen onlarca insanın yer aldığı yüzlerce görüntü ve video çıkacaktır.  Bu videolarda bir şey dikkatinizi çekecektir eminim, genelde bir kişi kafasında bir kaskla veya yüzünde bir maskeyle 15 saniye kadar kendi başına takılırken, diğerleri ona hiç ilgi göstermiyor ama sonrasında o an geliyor ve herkeste bir patlama, enteresan figürler......

Benden size tavsiye bu videoları illa izlemek istiyorsanız şunu unutmayın, özellikle dansın ikinci yarısında kıyafet seçimleri ve kullanılan aksesuarlar sizi oldukça şaşırtabilir ve hatta utandırabilir.

Gangnam Style'dan kurtulmanın şerefine......




Bu arada unutmadan söylemek istiyorum bu dansın 1981'de ilk defa Harlem'de ortaya çıkan orjinal dans ile hiç bir alakası yoktur.


0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..