Elmalı kurabiye tarifi

Yazar Gökhan Asan on Thursday, 28 November 2013 | 23:24

En çok aranan tatlı tariflerinden bir tanesi olan elmalı kurabiye tarifi ile muhteşem kurabiyelere sahip olacaksınız. Evde uzun süre kalmış elmaları değerlendirmek istiyorsanız hiç durmayın ve hemen bu muhteşem tarife başlayın...

Malzemeler :

  1. 200 gram margarin ( oda sıcaklığında olacak)
  2. 1 adet yumurta
  3. 3 yemek kaşığı yoğurt
  4. 1 çay bardağı pudra şekeri
  5. 1 çay bardağından biraz daha az sıvı yağ
  6. 1 paket kabartma tozu
  7. Aldığı kadar un. ( Hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak. )

İç Malzemeleri :

  1. 4 adet orta boy elma
  2. 3,5 yemek kaşığı toz şeker ( tepeleme olacak )
  3. Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz
  4. 1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı :

  1. Kurabiye yapımına iç malzemesini hazırlayarak başlıyoruz. İlk önce elmaları rendeleyin.
  2. Küçük bir tencereye rendelenen elmalar ile birlikte toz şeker eklenir ve ocağın altı yakılır.
  3. Elmalar suyunu çekmeye yakın ceviz ve tarçın eklenir.
  4. Karışım suyunu çekene kadar pişirilir. Karışımın suyunu çekmesi hamurun tadını bozmaması açısından çok önemli.
  5. Karışım piştikten sonra soğumaya bırakılır.
  6. Bu sırada hamuru hazırlamak için hamur malzemelerini un ve kabartma tozu hariç olmak üzere bir yoğurma kabına alalım.
  7. Malzemeleri iyice yoğuralım ve daha sonra kabartma tozu ve un ekleyip yoğuralım. Hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak. Unu yavaş yavaş bu yumuşaklığı elde edene kadar ekleyelim.
  8. Hamuru da hazırladıktan sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve yuvarlayalım.
  9. Yuvarladığımız hamurları çok ince olmayacak şekilde oklava yardımı ile açalım.
  10. Açılan hamuru üçgen şeklinde kesin ve içerisine 1 tatlı kaşığı harçtan koyup rulo şeklinde yuvarlayın.
  11. Tüm parçaları aynı şekilde rulo yaptıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında kurabiyelerin üzeri kızarana kadar pişirin.
  12. Servis sırasında dilerseniz üzerine pudra şekeri ilave edebilirsiniz.
  13. Afiyet olsun...

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..