Yazın çok severek tüketeceğinizi düşündüğüm, son derece hafif, tam
diyet yemeği olan
kabak salatası tarifini mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler :
- 3 adet orta boy kabak
- 1 avuç içi kadar ekmek içi
- 3-4 diş sarımsak
- Yarım kase süzme yoğurt
- 1 kase yoğurt
- Yarım su bardağı ceviz
- Tuz
Yapılışı :
- Kabakları soyun ve rendeleyin.
- Rendeledikten sonra eliniz ile kabakların suyunu çıkartın.
- Bir tavaya 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı koyup, rendelenmiş kabakları, kabaklar hafif pişene kadar kavurun (Dilerseniz kabakları tamamen de pişirebilirsiniz, ama kabaklar hafif diri kaldığı zaman salata daha lezzetli oluyor).
- Kabaklar ocakta kavrulduktan sonra ocağın altını kapatın ve yarım saat kadar kabakları dinlendirin.
- Bu sırada bir robot yardımı ile ekmek içi ve cevizleri rondo yardımı ile un haline getirin (Kabaklar piştikten sonra sulandığı için yoğurdun kıvamı cıvık hale geliyor. İlave edeceğimiz ekmek içi sayesinde salatamız sulanmıyor).
- En son yoğurtlar, sarımsak, kabaklar, ceviz, ekmek içi ve tuzu karıştırıp salatanızı hazırlayabilirsiniz.
- Afiyet olsun...
Not: Yoğurt kıvamına göre yoğurt ölçülerinizi kendiniz ayarlayabilirsiniz. Benim verdiğim ölçüler göz kararı ölçülerdir.
0 yorum:
Post a Comment